marți, 20 iulie 2010

Primii dintisorii, dintii de lapte, simptomele aparitiei primilor dinti la copil, nou nascut, sugar!



Primii dintisorii, dintii de lapte, simptomele aparitiei primilor  dinti la copil, nou nascut, sugar!Dintii copilului incep sa se formeze foarte devreme, in timpul sarcinii, si cresc constant inca de la nastere, desi dureaza cateva luni pana la aparitia primilor dinti, a asa-numitilor “dinti de lapte”. Acest eveniment din viata copilului ii bucura si ii emotioneaza in mod special pe parinti. Sugarului insa, aparitia dintilor ii provoaca unele neplaceri, avand nevoie de tandrete, de intelegere si grija din partea parintilor.

Ordinea aparitiei dintilor de lapte:

♦a 6 – 16a luna: incisivii centrali de jos.

♦a 8 – 12a luna: incisivii centrali de sus.

♦a 9 – 13a luna: incisivii laterali de sus si incisivii laterali de jos.

Dintii au rol important in masticatie si vorbire, iar dezvoltarea lor sanatoasa asigura dezvoltarea corecta a maxilarelor si a dintilor definitivi.

Constitutia dentara este influentata de ereditate. In general, primii dinti (de obicei incisivii centrali inferiori) apar cam in a 7a luna de viata a sugarului, dentitia de lapte fiind completa in jurul varstei de trei ani. Exista o relativa ordine de aparitie a acestor dinti, pe care ii pastreaza pana la varsta de 6 – 7 ani.

Au fost consemnate cazuri de nastere a unor sugari care aveau deja configurati primii dintisori, dar si cazuri de intarziere a aparitiei lor pana la varsta de 14 luni. Ambele situati sunt considerate normale si nu reprezinta un indiciu de dezvoltare psihosomatica neadegvata a sugarului, ci sunt corelate cu varsta la care mama sau tata a avut primi dinti de lapte. Cu alte cuvinte se datoreaza factorilor ereditari. Lipsa de vitamina D influenteaza ordinea de aparitie a dintilor si nu varsta la care ii apar.



http://babyorajel.blogspot.com/2009/10/baby-orajel.html
Baby Orajel Baby Orajel este un gel ce calmează durerile provocate de apariţia primilor dinţişori ale bebeluşilor. Nu conţine alcool (conţine doar un calmant benzocaină naturală) şi se aplică pe gingia dureroasă!
o căutare pe net despre dentinox, calgel, glicerina boraxata si alte minuni de calmare a gingiilor, cât se poate de toxice pentru organismul copilaşului tău. Încearcaţi mai bine chamomilla (granule homeopate sau siropel) sau osanit dacă vă poate trimite cineva din afară.
Preţ 75 lei
Telefon 0745369612

Simptomele aparitiei primilor dinti!

Simptomele care anunta aparitia primilor dinti sunt diferite de la copil la copil, in functie de caracteristicile de reactia organismului si nu de rezistenta acestuia, precum si de dintele care apare de fiecare data.

Simptomele obisnuite sunt:

Tendinta copilului de a baga inconstient mana sau diferite obiecte in gura, nevoia de a musca, pentru a-si calma durerea si a ajuta dintisorul sa iasa.

♦O oarecare stare de neliniste, de iritabilitate. Copilul percepe schimbarea si isi poate modifica usor comportamentul.

♦Gingiile sunt iritate, tari si umflate si apare o salivatie abundenta datorata senzatiei de disconfort, de durere. Secretia unei cantitati mari de saliva limiteaza si reduce neplacerile eruptiei dentare si are o functie terapeutica.

♦Lipsa poftei de mancare si schimbarile in programul de alimentatie. Chiar si mincarurile preferate, la orele obisnuite de masa, pot sa nu-l mai atraga pe copil.

♦Nelinistea in timpul somnului. Se poate sa va tina treaz toata noaptea, sai aiba un program de somn diferit de cel obisnuit, sa se trezeasca plangand sau sa refuze sa se culce.

♦Opinia ca aparitia dintilor poate sa provoace tulburari intestinale (diaree, varsaturi s.a.) nu este unanim acceptata de catrea medicii pediatri. Este posibil ca nervozitatea si schimbarile din organismul copilului sa influenteze tranzitul intestinal. Poate avea chiar si o stare subfebrila ( pana la 38 grade C).

Sfaturi pentru ingrijirea dintilor:

In aceasta faza a vietii copilului, dragostea si grija parintilor sunt esentiale.

Prezenta lor permanenta, daca este posibil, imbratisarea lor tandra ii vor alina durerea si-i vor ajuta sa treaca peste tulburarile pe care le produce aceasta schimbare in organismul sau.

Cum sa aveti grija de dintii copilului:

Din momentul in care copilul va dobandi o anumita autonomie in miscari, exista pericolul accidentarii, care conduce la vatamarea dintisorilor de lapte.

Prevenirea este cea mai buna ingrijire:

Prima consultatie a medicului stomatolog presupune evaluarea dezvoltarii copilului din punct de vedere stomatologic si recomandarea unui program de igiena preventiva. Controlul preventiv, spalarea dintilor din momentul aparitiei acestora si fluorizarea sunt principalele masuri de ingrijire.

O masura decisiva de prevenire a cariilor este alimentatia corecta si controlata, fara adaos suplimentar de zahar. Unele mame dau copiilor suzeta inmuiata in miere sau zahar, favorizand astfel aparitia cariilor. Se poate preveni si “caria de biberon”. Ia poate aparea la varste mai mari, intre doi si cinci ani. Motivul consta in hranirea sugarului cu biberonul in timp ce doarme. In timpul somnului se produce o micsorare a secretiei salivare, astfel incat laptele ramne pe dintii si produce carii. Aceasta se intampla indiferent daca laptele contine sau nu zahar. Trebuie deci, sa hraniti copilul numai cand este treaz si sa va ingrijiti cat mai timpuriu de dintisorii acestuia inainte de culcare.

Cere specialistilor informati si nu contati pe faptul ca dintisorii de lapte sunt schimbati mai tarziu cu dinti definitivi si nu au nevoie de o ingrijire speciala. Sanatatea dintilor definitivi este conditionata de integritatea precursopilor acestora.

♦Nu expuneti copilul la frig. Acesta reprezinta un factor negativ in aparitia dintilor, care agraveaza in general durerea gingiilor.

♦Dati copilului sa rontaie ceva relativ tare, atenuind astfel tendinta lui permanenta de a mesteca si de a musca. Nu folositi obiecte cu care micutul s-ar putea ineca.

♦Frecati usor gingiile copilului cu degetul dumneavostra sau cu un gel special care ajuta la calmarea durerii.

♦Nu folositi medicamente sau alte leacuri, fara acordul medicului.

♦Curatati gurita copilului de 2-3 ori pe zi pentru a o curata de microbi. Cu un tifon umed, frecati usor giingia sau dintisori ( daca exista).



http://babyorajel.blogspot.com/2009/10/baby-orajel.html
Baby Orajel Baby Orajel este un gel ce calmează durerile provocate de apariţia primilor dinţişori ale bebeluşilor. Nu conţine alcool (conţine doar un calmant benzocaină naturală) şi se aplică pe gingia dureroasă!
o căutare pe net despre dentinox, calgel, glicerina boraxata si alte minuni de calmare a gingiilor, cât se poate de toxice pentru organismul copilaşului tău. Încearcaţi mai bine chamomilla (granule homeopate sau siropel) sau osanit dacă vă poate trimite cineva din afară.
Preţ 75 lei
Telefon 0745369612

Etichete: dureri de dinti, aparitia dintisorilor, primii dinti, dintisori de lapte, dureri bebe, dureri de dinti, Baby Orajel, calmare durere, durere de dinti, stomatolog pentru copii, proteze dentare, bebelusi, aparitia dintisorilor, creme de dinti, medicament de dinti, calmare durere, dureri de dinti, aparitia dintisorilor, primii dinti, dintisori de lapte, dureri bebe, dureri de dinti, Baby Orajel, calmare durere, durere de dinti, stomatolog pentru copii, proteze dentare, bebelusi, aparitia dintisorilor, creme de dinti, medicament de dinti, calmare durere, dureri de dinti, aparitia dintisorilor, primii dinti, dintisori de lapte, dureri bebe, dureri de dinti, Baby Orajel, calmare durere, durere de dinti, stomatolog pentru copii, proteze dentare, bebelus

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu