duminică, 18 iulie 2010

METODE SI SFATURI PENTRU O DENTITIE FRUMOASA LA BEBELUSI!

1. Copilul trebuie sa se spele pe dinti de doua ori pe zi. Pastrarea alimentelor pe suprafata dentara este un obicei periculos, deoarece permite aparitia cariilor.

2. Trebuie mereu sa ii amintesti copilului sa se spele pe dinti inainte de culcare; astfel, bacteriile nu vor putea lucra peste noapte, iar dintii sai vor fi protejati perfect.

3. Nu iti lasa niciodata copilul sa mearga la culcare cu o sticla de suc de fructe sau de lapte; alimentarea permanenta va produce mari neplaceri, pentru ca bacteriile din gura creeaza mereu si mereu acizi daunatori in acest fel.

4. Dulciurile mancate intre mese cresc riscul aparitiei cariilor. Creeaza-i celui mic niste obiceiuri alimentare sanatoase si va avea dinti frumosi si sanatosi pe termen lung. Cel mai bine ar fi sa ii oferi dulciurile dupa masa, pentru ca apoi sa se poata spala pe dinti in tihna. Evident, ideal ar fi sa ii oferi fructe. Insa multi copii poftesc la dulce si parintii nu rezista. Atentie, insa: proverbiala "pofta de dulce" apare la o varsta foarte frageda.

5. Evita sa ii oferi celui mic prea mult suc de fructe. Acesta incurajeaza aparitia cariilor si nu este atat de benefic pe cat se credea, mai ales daca are si zahar.

6. Afla daca cel mic nu are cumva nevoie de un supliment de fluor. Niciodata nu ii da copilului vreun astfel de supliment fara a intreba in prealabil medicul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu