miercuri, 14 iulie 2010

Apar dintii bebelusului. Ce facem? Cum ne pregatim?

Aparitia dintilor bebelusului: cand?

Si in aceasta privinta fiecare copil este diferit, de aceea data aparitiei primilor dinti, precum si ordinea aparitiei acestora sunt foarte diferite de la un bebelus la altul; exista chiar copii care se nasc cu un dinte, ca de exemplu, Napoleon si Iulius Cezar.
La unii bebelusi primul dinte poate apare pe la 3 luni, la altii dupa prima aniversare. Deci, aveti rabdare, caci un lucru este sigur: dintisorii vor apare singuri inainte ca bebelusul sa implineasca 2 ani.

S-a observat ca la bebelusii cu membrele mai lungi, precum si la cei care sunt alaptati, dintii le apar mai devreme decat la bebelusii mai dolofani.

Care este varsta la care ei apar?

Cel mai adesea, dintii incep sa apara pe la 6-7 luni. In general, un copil are toti dintii de lapte pe la 2 ani (cu variante de cateva luni).

Iata, Baby Orajel va prezinta o imagine explicativa despre varsta de aparitie a dintilor:


Primii dinti care apar sunt cei doi dinti centrali de jos (incisivii centrali). Urmeaza apoi cei doi dinti centrali de pe maxilarul de sus. Incisivii sunt dinti de taiere, retezare. Urmatorii dinti apar la anumite intervale de timp pana la doi ani si jumatate, trei ani, cand apar molarii posteriori (dinti de zdrobire).

Mai tarziu, intre 6 si 8 ani, dintii de lapte incep sa cada. Ei sunt impinsi afara de dintii permanenti care le vor lua locul.

Puseurile dentare

Simptome curente generale:

  • bebelusul saliveaza din abundenta, mai mult decat de obicei;
  • cauta sa muste (in joaca);
  • are gingiile umflate si rosii;
  • are obrazul rosu in locul unde apare dintele;
  • se poate sa fie mai suparacios, mai agitat noaptea si/sau ziua;
  • eritem la fese;
  • febra moderata (37,5-38 grade C).

Unele simtome nu au legatura cu aparitia dintilor

Trebuie sa stiti ca varsaturile, diareea, guturaiul si febra mare... nu au legatura cu aparitia dintilor. Aceste simptome indica prezenta unei boli. In general, puseurile dentare nu se manifesta prin aproape nici un simptom, sau doar prin cele enumerate mai sus, si sunt lipsite de gravitate (cu anumite exceptii).

http://babyorajel.blogspot.com/2009/10/baby-orajel.html

Baby Orajel Baby Orajel este un gel ce calmează durerile provocate de apariţia primilor dinţişori ale bebeluşilor.

Preţ 75 lei

Telefon 0745369612


Calmarea durerilor de aparitie a dinţilor

  • Gelurile (Baby Orajel) pentru erupţia dentară conţin un anestezic uşor şi antiseptic. Procedura presupune aplicarea unei mici cantităţi de gel pe vârful degetului curăţat cu care se masează încet zona afectată a gingiei, maxim de 6 ori pe zi. Păstrează mereu mânuţele copilului cât se poate de curate, pentru că va avea tendinţa să le ducă la gură în permanenţă.
  • Cumpăraţi gelul Baby Orajel, ce reduce durerile provocate de erupţiile denatre ale bebelusilor
  • Puteti sa-i dati copilului o doza corespunzatoare de Paracetamol, sub forma de sirop sau de supozitor, in functie de varsta si de greutatea lui (care trebuie sa faca parte din farmacia de acasa pentru febra si/sau dureri).
  • Dati-i, de asemenea, ceva de muscat, in plus fata de suzeta sau de pumnul sau.
  • Copiilor care au implinit 6 luni, si doar acestora, dati-le o bucata de morcov (destul de lunga ca sa nu o inghita), sau un coltuc de paine, un biscuit pentru bebelusi.
  • Daca aveti un bebelus destul de voinic, dati-i doar o jucarioara pentru sugari sau un inel special pentru dinti, pe care le va putea musca cat de mult doreste.
  • Masati-i gingia cu degetul curat si cu un gel dentar cu efecte anestezice, prescris de un medic. Uneori, este suficient pentru calmarea durerii (dar nu mai mult de 4 ori pe zi).

Cum se ingrijesc dintisorii in primele luni de viata?

O data dintele iesit, bebelusul a scapat, in sfarsit, de dureri, cel putin pana va apare urmatorul dinte!
Pentru a avea bine grija de dintii noi ai copilului, trebuie inceput prin protejarea viitorului sau dentar. Fluorul, care intareste smaltul dintilor, este foarte util, dar numai medicul dumneavoastra va poate face recomandarile de urmat in aceasta privinta (Numerosi pediatri il prescriu in doza zilnica pana ce copilul implineste 14 ani).

De asemenea, trebuie sa invatati copilul sa aiba o igiena alimentara buna; evitand sa-i dati zahar (nu adaugati zahar in alimentele pe care le consuma, sau adaugati foarte putin, nu-i dati siropuri aromate, prea mult suc de fructe, biscuiti, dulciuri…) mai ales, inainte de culcare.



Etichete: aparitia dintisorilor, Baby Orajel, BabyOrajel, bebelusi, dintisori de lapte, dureri bebe, dureri de dinti, primii dinti, stomatolog pentru copii, erupţie dentară


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu