sâmbătă, 17 iulie 2010

Aparitia dintilor la copii

http://babyorajel.blogspot.com/2009/10/baby-orajel.htmlIncisivii mediani inferiori sunt primii dintisori care erup la bebelusi. Cei care erup mai greu, sunt molariii de lapte si caninii. Un dinte care isi incepe eruptia, poate determina o usoara umflatura a gingiei si apoi o taietura din care va erupe dintele.

Cele mai frecvente tulburari sunt provocate de eruptia primilor incisivi inferiori, de primii molari, de canini si de ultimii molari de lapte.

Aparitia dintilor se face intr-o anumita succesiune, varsta la care apare primul dinte poate varia de la un bebelus la altul. La unii bebelusi incep sa apara in jurul varstei de 6-8 luni iar altora pana la implinirea varstei de 1 an . Acest lucru este perfect normal si in aceasta perioada copii vor baga in gura aproape orice jucarie sau obiect pe care il apuca. Ei sunt perfect sanatosi si normali desi pot avea si stari febrile sau stari de indispozitie si sunt mai plangaciosi. Ultimii dinti de lapte apar aproximativ la 2 ani, 2 ani si jumatate.

Ordinea aparitiei dintilor la bebelusi

Incisivii mediani inferiori sunt primii dinti care apar apoi incisivii mediani superiori si incisivii laterali superiori. La varsta de un an, bebelusul are deja 6 dinti.

Dupa cateva luni (perioada care poate diferi de la un bebelus la altul) apar urmatorii 6 dintisori. Acestia sunt: incisivii laterali inferiori si primii molari de lapte. Aparitia acestor dinti are loc succesiv, la un interval nu prea mare de timp. Intre molari si incisivii laterali, pe care ii urmeaza cronologic, ramane un spatiu liber pentru canini, care vor aparea mai tarziu. Prima data apar caninii superiori si apoi caninii inferiori. iar apoi ultimul va fi al doilea molar de lapte. De data aceasta primii erup molarii inferiori si apoi cei superiori. Daca copilul este agitat si nu doarme noaptea aplicati-i un gel pe gingiile inflamate care se gaseste in farmacii special pentru aceasta problema. Mamicile trebuie sa fie pregatite dinainte si bine informate in legatura cu problemele in cazul aparitiei primilor dinti la bebelusi.

Eruptia dentara poate fi uneori atipica, unii dinti intarziind sa apara si fiind astfel depasiti de uramtorii. Exista cazuri in care incisivii laterali superiori ii preceda pe cei mediani.

Bebelusul nu va folosi incisivii pentru mestecat ci la muscat. Este bine atunci cand bebelusul vrea sa bage mana in gura sau jucariile sa i se dea un mar sau un morcov « sa roada « Copilul poate sa mestece chiar si cand are numai un singur dinte, deoarece el mesteca cu gingiile, Odata cu aparitia primilor dinti este recomandata obisnuirea copilului cu folosirea perutei de dinti . Se alege o periuta moale astfel incat copilul sa nu simta disconfort atunci cand se spala pe dinti.

Aparitia dintilor la bebelusi in ordina cronologica.





Gingia
Dintele
Eruptia
Caderea dintelui


SUS
incisiv central
7-12 luni
6-8 ani


incisiv lateral
9-13 luni
7-8 ani


canin
16-22 luni
10-12 ani


primul molar
13-19 luni
9-11 ani


al doilea molar
25-33 luni
10-12 ani


JOS
incisiv central
6-10 luni
6-8 ani


incisiv lateral
7-16 luni
7-8 ani


canin
16-23 luni
9-12 ani


primul molar
12-18 luni
9-11 ani


al doilea molar
20-31 luni
10-12 ani


Baby Orajel Baby Orajel este un gel ce calmează durerile provocate de apariţia primilor dinţişori ale bebeluşilor. Nu conţine alcool (conţine doar un calmant benzocaină naturală) şi se aplică pe gingia dureroasă! Se poate folosi şi de către adulţi cu efect garantat!
o căutare pe net despre dentinox, calgel, glicerina boraxata si alte minuni de calmare a gingiilor, cât se poate de toxice pentru organismul copilaşului tău. Încearcaţi mai bine chamomilla (granule homeopate sau siropel) sau osanit dacă vă poate trimite cineva din afară.
Preţ 75 lei
Telefon 0745369612




Etichete: dureri de dinti, aparitia dintisorilor, gingii inflamate, dureri gingivale, primii dinti, dintisori de lapte, dureri bebe, dureri de dinti, Baby Orajel, calmare durere, durere de dinti, bebelusi, aparitia dintisorilor, creme de dinti, medicament de dinti, calmare durere, dureri de dinti, aparitia dintisorilor, primii dinti, dintisori de lapte, dureri bebe, dureri de dinti, Baby Orajel, calmare durere, durere de dinti, stomatolog pentru copii, proteze dentare, bebelusi, aparitia dintisorilor, creme de dinti, medicament de dinti, calmare durere, dureri de dinti, aparitia dintisorilor, primii dinti, dintisori de lapte, dureri bebe, dureri de dinti, Baby Orajel, calmare durere, durere de dinti, stomatolog pentru copii, proteze dentare, bebelus, stomatolog pentru copii, proteze dentare,

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu