miercuri, 14 iulie 2010

Igiena dintisorilor de lapte

ambetul ingerasului tau s-a imbogatit cu doua "perlute" nou-noute, aparute dupa zile grele, de neliniste si smiorcaiala motivata!

Dintii de lapte au un rol deosebit nu numai in alimentatia copilului, ci au o functie esentiala si in dezvoltarea limbajului. Totodata ei sunt cei care tin locul si "ghideaza" aparitia dintilor definitivi - daca nu ar fi ei, cine stie ce compozitii "abstracte" ar rasari in gurile noastre!

Primii dintisori care ies sunt incisivii centrali de jos, eveniment inregistrat cu mandrie de intreaga familie in jurul varstei de 6 luni. Cand zici 6 luni, gandeste-te la o medie ale carei extreme sunt destul de largi: unii copii se nasc cu dintisori, dar sunt si copii ai caror dinti se "ascund" pana hat, dincolo de un an!

"Inamicul public numarul unu"

Dusmanul care isi face aparitia si in gura odorului tau este placa bacteriana! Fara o igiena corecta, bacteriile se acumuleaza intr-o retea pe smaltul dintelui si pe gingii. Nimic nu le place mai mult si mai mult ca "dulcele"! Daca nu sunt "deranjate" de pasta si periuta, ele se vor inmulti peste masura si cu cat placa se intareste, cu atat ea se ingroasa mai mult, impiedicand mecanismele de aparare ale organismului sa-si faca datoria. In timp relativ scurt (circa 6 luni) ele vor ataca smaltul, il vor demineraliza si vor patrunde nestingherite in pulpa dintelui (dentina) unde iarasi se vor multiplica, cariind dintele.



Etichete: dureri de dinti, aparitia dintisorilor, primii dinti, dintisori de lapte, dureri bebe, dureri de dinti, Baby Orajel, calmare durere, durere de dinti, stomatolog pentru copii, proteze dentare, bebelusi, aparitia dintisorilor, creme de dinti, medicament de dinti, calmare durere, dureri de dinti, aparitia dintisorilor, primii dinti, dintisori de lapte, dureri bebe, dureri de dinti, Baby Orajel, calmare durere, durere de dinti, stomatolog pentru copii, proteze dentare, bebelusi, aparitia dintisorilor, creme de dinti, medicament de dinti, calmare durere, dureri de dinti, aparitia dintisorilor, primii dinti, dintisori de lapte, dureri bebe, dureri de dinti, Baby Orajel, calmare durere, durere de dinti, stomatolog pentru copii, proteze dentare, bebelus

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu