joi, 22 iulie 2010

Bebelusii sufera de cele mai multe ori pentru aparitia dintisorilor



Cat de dulce si induiosatoare este imaginea unui copilas care zambeste si are doar doi-trei dintisori iesiti in fata sau razlet prin gurita? Desi vazuta din exterior toata treaba este foarte simpatica, bebelusii sufera de cele mai multe ori pentru aparitia dintisorilor. In timp ce intreaga familie este extaziata si trateaza aparitia primul dintisor ca pe o sarbatoare in familie, este nevoie de tact si multa rabdare pentru ca bebelusul sa se simta sprijinit in depasirea acestui obstacol "primul dintisor".


Cand si cum apar primii dintisori? In jurul varstei de 6 luni incep sa apara primii dintisori ai bebelusului, chiar daca observi mai repede semnele ca dintisorii stau sa apara, va trece o bucata buna de timp pana cand primul dintisor va reusi sa strabata gingia.
Care ar fi aceste semne prevestitoare aparitie dintilor?
Majoritatea bebelusilor devin dintr-o data nervosi si iritati, plang mult mai repede si se pare ca nu ii poti alina cu nimic. Bebelusul incepe apoi sa isi suga degetele si sa roada aproape orice ii cade la mana, de aceea il poti ajuta dandu-i jucarii speciale pentru a-i alina durerea. Sunt foarte bune jucariile umplute cu lichid, care se tin la frigider inainte de folosire.

Alte semne ale aparitiei dintilor: inflamarea si inrosirea gingiilor, salivarea in exces si datorita ei aparitia de iritatii in jurul guritei, insomnii, anxietate dar si transformarea dintr-o data intr-un mic carnivor care ar musca pe oricine.



Cum ii poti alina durerea?
Unii parinti fac greseala de a ingnora starea de rau a bebelusului si a pune totul pe seama aparitiei dintilor. Daca totusi simptomele persista fara ca dintisorii sa apara, devin mai accentuate si sunt asociate cu febra, frisoane, diaree, varsaturi sau iritatii ale pielii, e cel mai bine sa consultati un medic pentru a va asigura ca dintisorii sunt de vina. O data ce ati stabilit care este problema, este timpul sa actionati.

http://babyorajel.blogspot.com/2009/10/baby-orajel.html



Baby Orajel Baby Orajel este un gel ce calmează durerile provocate de apariţia primilor dinţişori ale bebeluşilor. Nu conţine alcool (conţine doar un calmant benzocaină naturală) şi se aplică pe gingia dureroasă! Se poate folosi şi de către adulţi cu efect garantat!
o căutare pe net despre dentinox, calgel, glicerina boraxata si alte minuni de calmare a gingiilor, cât se poate de toxice pentru organismul copilaşului tău. Încearcaţi mai bine chamomilla (granule homeopate sau siropel) sau osanit dacă vă poate trimite cineva din afară.
Preţ 75 lei
Telefon 0745369612




In primul rand, e cazul sa te inarmezi cu multa rabdare, pentru ca bebelusii suparati de dinti sunt mofturosi si plangaciosi. Mai apoi, fa-ti o lista si impreuna cu puiul tau, mergeti la cumparaturi - nu uita de inelele si jucariile speciale pentru dentitie si jucariile de care am amintit anterior. In farmacii veti gasi si geluri special create (Baby Orajel) pentru a calma durerile gingivale si iritatiile provocate de dintisorii care se lupta sa iasa la suprafata. Gelul se aplica folosind degetul direct pe gingiile copilasului.

Daca bebelusul face febra, este indicat sa ii cumperi panadol, paracetamol sau ibuprofen pentru copii, care ii vor alina durerea si ii vor scadea febra. Daca nu esti adepta medicatiei la copii, poti incerca granulele homeopate, care au cu adevarat efect asupra durerilor provocate de dintisori.


Ce mai trebuie sa stim despre dintisori? O data dintisorii aparuti, este cazul sa te ingrijesti de igiena lor si sa cumperi periute de dinti adecvate varstei copilasului. La inceput nu este necesar sa folosesti si pasta de dinti, ajunge sa stergi dintisorii cu o carpa sterila, umezita putin sau cu o periuta de dinti.

Pentru a-l obisnui cu periatul dintilor, cel mai indicat este ca la inceput a folosesti exemplul personal, sa ii arati cum te speli pe dinti, ce mult iti place si mai ales ca nu iti provoace nici un fel de durere sau neplacere. Apoi este momentul sa introduci spalatul dintilor ca pe o rutina zilnica si nu ca pe un mare eveniment caruia i se aloca prea multa importanta.


Daca inveti copilasul sa va spalati impreuna de doua ori pe dinti, dupa 2 dintre mesele principale, el se va obisnui mult mai repede cu rutina si o va accepta mai usor.

Este foarte important sa stii ca fiecare copil are propriul ritm de dezoltare si dintisorii ii pot aparea mai repede sau mai tarziu. Important este ca in jurul varstei de 1-2 ani sa faceti prima vizita la un dentist specializat in problemele copiilor, pentru a depista din timp eventualele probleme. Pana la varsta de 3 ani, copilasul tau ar trebui sa aiba 20 de dintisori de lapte.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu