sâmbătă, 21 august 2010

Vizite placute la dentist

Vizitele la dentist sunt insotite, de cele mai multe ori, de momente dureroase, neplacute sau experiente pe care copilul tau nu va dori sa le repete. O vizita nereusita duce la neincrederea in cabinetele stomatologice si la asocierea lor cu senzatia de durere si disconfort. Cum putem transforma vizita la dentist intr-un moment placut?

Reusita unei vizite
la dentist este asigurata de eliminarea surselor de esec: durerea, teama de medici, disconfortul provocat de mediul spitalicesc.

Durerea de dinti


Prima vizita la dentist trebuie programata cu mult timp inainte de aparitia durerii. Pentru ca vizita la dentist sa fie placuta acesta trebuie sa fie o vizita de rutina, programata pentru a preveni, nu pentru a trata. De prima vizita depinde si acomodarea micutului cu medicul dentist. Cu siguranta, il va privi cu neincredere, daca va ajunge la cabinetul stomatologic pentru a scapa de durerile dentare.

Teama de medici


Copiii au temeri, care apar in urma unor experiente anterioare sau sunt preluate din comportamentul adultilor din jur. Desi par inofensive, atentionarile de genul “daca nu te speli pe dinti, vei ajunge la dentist”, “cine nu mananca tot, se imbolnaveste si ajunge la doctor” adresate copiilor pot provoca teama fata de persoanele cu “halat alb”. Nu folosi medicul dentist pe post de bau-bau daca nu doresti sa ai probleme cand va fi nevoie sa mergi la cabinetul acestuia! Copilul tau trebuie sa inteleaga de la o varsta mica importanta igienei orale si rolul medicului dentist in pastrarea unui zambet cu care se poate mandri.

Pentru o vizita cat mai placuta la cabinetul dentistului, copilul tau trebuie sa aiba incredere in persoana care va avea grija de dintisorii lui.

Cum alegem medicul dentist?


In cadrul stomatologiei, ramura numita pedodontie se ocupa cu tratamentul specific dentitiei de lapte si al dentitiei permanente la copii. Medicii pedodonti sunt special pregatiti pentru a lucra cu cei mici, folosind metode speciale, astfel incat vizita la dentist pentru copii sa se transforme intr-un moment placut. Pentru o vizita la dentist cat mai placuta, alege un medic stomatolog pregatit pentru a lucra cu cei mici, cu experienta, in care copilul tau va putea avea usor incredere.

Disconfortul provocat de cabinetul stomatologic


O vizita placuta la dentist are loc intr-un cabinet stomatologic care sa intruneasca toate conditiile tratarii copiilor: un mediu placut, prietenos, cu medici pregatiti pentru a lucra cu cei mici. Copilul tau va aprecia cu siguranta alegerea unui cabinet stomatologic in care personalul este obisnuit sa trateze copii.

Disconfortul dispare daca cel mic se familiarizeaza cu noul mediul al salii de asteptare sau al cabinetului stomatologic.

Vizitele placute la dentist nu sunt un paradox! Tinand seama de cateva sfaturi, vei putea trasnforma doctorul dentist intr-un prieten de nadejde al zambetului pe care ti-l doresti pentru copilul tau.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu