Cu cat vei fi mai interesata de ingrijirea dintilor si guritei copilului tau, cu atat mai ferit va fi acesta de problemele neplacute pe care cu totii le cunoastem si de care ne temem. Cariile, afectarea gingiilor, dintii pozitionati incorect pe arcade pot fi evitate, iar copilul tau poate fi scutit de experienta durerii dentare. Pentru aceasta, trebuie sa fii informata si pregatita inca din momentul in care te gandesti sa concepi un copil si sa iti faci din medicul tau dentist un prieten.
Bebelusul exploreaza lumea din jur ducand la gurita tot ce-i este la indemana; ca urmare, unii psihologi sustin ca tot ce este legat de dinti si gura va avea o semnificatie deosebita intreaga viata. Mai mult, datorita impactului pe care fizionomia o are in viata sociala, gura si dintii devin si mai importanti. Respiratia proaspata este asociata cu tineretea, in timp ce dintii ingalbeniti si stricati sunt semn al saraciei, batranetii si bolii.
:: Doua echipe de dinti ::
Este un lucru bine stiut ca omul are doua generatii de dinti. Primii, dintii temporari, apar in jurul varstei de sase luni si raman pe arcada aproximativ zece - unsprezece ani. Sunt douazeci de dintisori mici, albi si simpatici: incisivi, canini si molari (sau maselutele de lapte). Dintii permanenti incep sa erupa in jurul varstei de sase ani, in spatele celor temporari. Cei mai grabiti sunt primele masele definitive, numite sugestiv molarii de sase ani. De cele mai multe ori, parintii ii considera dinti de lapte si, neacordandu-le atentia cuvenita, acestia se cariaza, uneori imediat dupa aparitia pe arcada, afectand ocluzia (felul in care copilul musca). Asadar, prima masea definitiva erupe in jurul varstei de sase ani, fiind urmata indeaprope de incisivi (dintii din fata, numiti de copii lopatele), premolari si canini. La doisprezece ani, copilul a schimbat deja toti dintii, iar maseaua de minte apare ultima, in jurul varstei de douazeci de ani sau chiar mai tarziu.
:: Radiografia unui dinte ::
Daca micutului tau i-a aparut primul dintisor, atunci trebuie sa stii ca, in gurita, poti vedea coroana, acoperita de smat. Acesta este format in peste 90% din substante minerale precum calciul, fosforul, sodiul, magneziul, fluorul si chiar mici, foarte mici cantitati de aur si argint. La adulti, smaltul are o grosime de aproximativ doi centimetri, insa dintii de lapte ai copiilor sunt acoperiti de un strat mai subtire si mai fragil. Dentina se gaseste sub smalt, in portiunea coroanei, are o structura asemanatoare, dar nu este atat de dura. In interiorul maxilarelor se afla radacina, acoperita de ciment, care fixeaza dintele in os. Pulpa dentara (cunoscuta sub numele de nerv) este formata din vase de sange, celule si nervi care transmit catre creier impulsurile care se traduc prin senzatia de durere. La dintii de lapte, locul in care se afla pulpa este voluminos si, fiind acoperit de un smalt subtire, este mult mai repede afectat de carie.
:: Dusmanii invizibili ::
Cea mai cunoscuta dintre bolile dintilor este caria, o cavitate care se extinde treptat pana cuprinde nervul, producand dureri uneori insuportabile. Caria este, de fapt, o demineralizare a smaltului sub actiunea unor dusmani invizibili, microbii. Acestia isi unesc fortele si formeaza o pelicula aderenta de dinte, numita placa dentara. Microbii se hranesc cu zaharul pe care chiar noi il furnizam prin intermediul prajiturilor si caramelelor, sucurilor acidulate si produselor de patiserie. Cu cat dulciurile sunt mai lipicioase de dinte, cu atat efectul lui cariogen este mai mare. Ei bine, putini stiu ca, la inceput, caria dentara este o boala reversibila, vindecabila prin aplicarea unor substante care vor remineraliza zona de smalt atacata de microbi. Dar pentru aceasta, medicul dentist trebuie vizitat in mod regulat, cel putin o data la sase luni, chiar daca nu exista nici un semn de boala dentara.
℗Baby Orajel Baby Orajel este un gel ce calmează durerile provocate de apariţia primilor dinţişori ale bebeluşilor. Nu conţine alcool (conţine doar un calmant benzocaină naturală) şi se aplică pe gingia dureroasă!
Dă o căutare pe net despre dentinox, calgel, glicerina boraxata si alte minuni de calmare a gingiilor, cât se poate de toxice pentru organismul copilaşului tău. Încearcaţi mai bine chamomilla (granule homeopate sau siropel) sau osanit dacă vă poate trimite cineva din afară.
Preţ 60 leiDă o căutare pe net despre dentinox, calgel, glicerina boraxata si alte minuni de calmare a gingiilor, cât se poate de toxice pentru organismul copilaşului tău. Încearcaţi mai bine chamomilla (granule homeopate sau siropel) sau osanit dacă vă poate trimite cineva din afară.
Telefon 0745369612
Etichete: dureri de dinti, aparitia dintisorilor, primii dinti, dintisori de lapte, dureri bebe, dureri de dinti, Baby Orajel, calmare durere, durere de dinti, stomatolog pentru copii, proteze dentare, bebelusi, aparitia dintisorilor, creme de dinti, medicament de dinti, calmare durere, dureri de dinti, aparitia dintisorilor, primii dinti, dintisori de lapte, dureri bebe, dureri de dinti, Baby Orajel, calmare durere, durere de dinti, stomatolog pentru copii, proteze dentare, bebelusi, aparitia dintisorilor, creme de dinti, medicament de dinti, calmare durere, dureri de dinti, aparitia dintisorilor, primii dinti, dintisori de lapte, dureri bebe, dureri de dinti, Baby Orajel, calmare durere, durere de dinti, stomatolog pentru copii, proteze dentare, bebelus
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu