luni, 30 august 2010

Igiena orala din primele luni de viata

Copilul tau invata sa zambeasca de la tine

Ajuta-l sa zambeasca sanatos inca din prima zi de viata! Un zambet sanatos si stralucitor cere o grija deosebita pentru igiena orala, grija care trebuie sa inceapa din primele zile de viata ale bebelusului.

Cand incepem sa ne preocupam de igiena orala a bebelusului?

Igienizarea cavitatii bucale a bebelusului trebuie sa inceapa inca din primele zile de viata. Faptul ca nu au aparut inca primii dintisori nu este un impediment pentru a curata gingiile micutului si pentru a pregati locul in care se va dezvolta dantura.

Ce trebuie sa stim despre o igiena sanatoasa in primele luni de viata ale copilului?

Parintii sunt sfatuiti sa curete cavitatea bucala a sugarului, ca si la adulti, dupa fiecare masa si cu o atentie sporita dupa masa de seara. Pentru a respecta regulile de igiena, bebelusul nu trebuie sa fie obisnuit sa adoarma cu biberonul sau cu suzeta “indulcita” cu zahar sau miere. Sa nu uitam ca cel mai de temut inamic al dintilor de lapte este zaharul.

Igienizarea se face folosind un tifon (pansament steril) curat si umed. Se infasoara tifonul in jurul degetului si apoi se sterg usor gingiile, limba si obrajii. Desi, la inceput, este inconfortabil pentru sugar, este important ca acesta sa se obisnuiasca cu acest ritual din primele zile. Un obicei sanatos este un pas spre o viata sanatoasa.

Dupa aparitia primului dintisor se poate folosi periuta de dinti. Periajul dentar se face, in prima perioada, in paralel cu ritualul deja invatat pentru locurile in care eruptia dentara nu s-a produs. Cu cat apar mai multi dintisori cu atat se va renunta mai repede la curatarea cu tifonul umed, deoarece suprafata in care eruptia dentara nu s-a produs va fi mai mica.

Pentru alegerea primei periute de dinti trebuie sa tinem cont de cateva sfaturi:

• Prima periuta de dinti trebuie sa fie special conceputa pentru dimensiunile gurii bebelusului.
• Periuta trebuie sa aiba par moale, din material sintetic.
• Trebuie sa schimbam periuta de dinti la un interval de 3 luni.
• Periutele special folosite pentru bebelusi pot fi gasite in magazinele de specialitate.

Igiena orala sanatoasa incepe inaintea aparitiei dintilor de lapte. Locul pentru aparitia lor este pregatit cu grija, prin curatarea dupa fiecare masa a cavitatii bucale a bebelusului. Un ritual sanatos de curatare a cavitatii bucale mentine un zambet sanatos, iar pentru pastrarea unei igiene sanatoase nu este niciodata prea devreme sa incepem. Invata sa respecti obiceiurile de igiena dentara sanatoasa pentru copilul tau!




http://babyorajel.blogspot.com/2009/10/baby-orajel.html
Baby Orajel Baby Orajel este un gel ce calmează durerile provocate de apariţia primilor dinţişori ale bebeluşilor. Nu conţine alcool (conţine doar un calmant benzocaină naturală) şi se aplică pe gingia dureroasă!
o căutare pe net despre dentinox, calgel, glicerina boraxata si alte minuni de calmare a gingiilor, cât se poate de toxice pentru organismul copilaşului tău. Încearcaţi mai bine chamomilla (granule homeopate sau siropel) sau osanit dacă vă poate trimite cineva din afară.
Preţ 60 lei
Telefon 0745369612

Etichete: dureri de dinti, aparitia dintisorilor, primii dinti, dintisori de lapte, dureri bebe, dureri de dinti, Baby Orajel, calmare durere, durere de dinti, stomatolog pentru copii, proteze dentare, bebelusi, aparitia dintisorilor, creme de dinti, medicament de dinti, calmare durere, dureri de dinti, aparitia dintisorilor, primii dinti, dintisori de lapte, dureri bebe, dureri de dinti, Baby Orajel, calmare durere, durere de dinti, stomatolog pentru copii, proteze dentare, bebelusi, aparitia dintisorilor, creme de dinti, medicament de dinti, calmare durere, dureri de dinti, aparitia dintisorilor, primii dinti, dintisori de lapte, dureri bebe, dureri de dinti, Baby Orajel, calmare durere, durere de dinti, stomatolog pentru copii, proteze dentare, bebelus

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu