duminică, 22 august 2010

Prima vizita la dentist

Nimic nu este mai important decat zambetul copilului tau. Sanatatea dintisorilor lui este esentiala pentru confortul acestuia. Prima vizita la medicul stomatolog este decisiva pentru igiena buco-dentala sanatoasa a copilului, a viitorului adolescent si adult.


Cu siguranta te-ai intrebat care este varsta optima pentru prima vizita la stomatolog a copilului?


Cartile de specialitate ne demonstreaza ca primul contact cu medicul stomatolog trebuie sa aiba loc in primul an de viata al copilului, in perioada 6-12 luni. Nu este niciodata mult prea devreme sa prevenim problemele de sanatate.


De ce varsta de 1 an este optima pentru prima vizita la dentist?


Sanatatea dintilor porneste de la grija pentru dintii de lapte. Sa nu uitam ca acestia sunt cei care ofera spatiu dintilor permanenti si ghideaza dezvoltarea corecta si normala a acestora, implicit dezvoltarea corecta a maxilarului.


Varsta aparitiei dintilor de lapte este varsta ideala pentru a programa o prima vizita la stomatolog


Un alt aspect important este faptul ca prima vizita este una de tip observational (acum pot fi descoperite aparitia cariilor de biberon sau semne ale aparitiei acestora) si cel mai util mod pentru parinte de a fi informat de catre un specialist privind aspectele cele mai importante ale unei igiene orale sanatoase pentru copilul sau. Medicul stomatolog te poate sfatui cu privire la: importanta alimentatiei corespunzatoare pentru igiena orala sanatoasa, factorii de risc si prevenirea lor in aparitia cariilor, tehnicile corecte de periaj, alegerea periutei si a pastei de dinti perfecte pentru copilul tau, influenta obiceiurilor copilului tau (suptul degetului) asupra cresterii normale a dintilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu