joi, 8 octombrie 2009

Clătite pufoase

Azi tati a făcut nişte clătite super bune şi pufoase.

Ingrediente

Lapte bătut - 1 pahar,
Oua - 2 bucăţi,
Unt - 2 linguri (sau ulei),
Esenţă de vanilie - 1 plic,
Făină albă calitate superioară - 1 pahar,
Zahăr - 2 linguri,
Sare - un sfert de linguriţă,
Bicarbonat de sodiu - jumătate de linguriţă,
Praf de copt - 1 plic.

Mod de preparare

Într-un vas, se cerne făina cu sarea, bicarbonatul de sodiu şi praful de copt.
Se amestecă bine.
Într-un alt vas, se amestecă laptele bătut cu ouăle, zahărul, untul şi esenţa de vanilie.
Se omogenizează bine această compoziţie.
Se adaugă amestecul de făina peste cel de lapte bătut, ouă, etc.
Se amestecă foarte uşor, aşa ca aluatul să nu formeze cocoloaşe de făina – se lasă 15-20 de minute în repaus.
Cu o lingură umezită în apă, se iau porţii de aluat şi se pun într-o tigaie de tip teflon, unsă cu puţin ulei.
Se rumenesc bine pe ambele părti; focul trebuie să fie potrivit.
Se scot clătitele pe farfurie, acoperită cu serveţele, care au rolul de a absorbi uleiul din ele.
Se servesc calde sau reci – cu gem, smântână, finetti sau orice alte creme preferate.