luni, 12 octombrie 2009

Aparitia primilor dintisori la bebelusi. Simptome, ameliorare dureri. Ce facem?

Apariţia primilor dinţi, asa numitii "dinţi de lapte" reprezinta un eveniment care emotioneaza in special parintii, provocandu-i insa sugarului unele neplaceri, acesta avand nevoie de tandrete si ingrijire.

Primii dinti, desi se formeaza devreme in timpul sarcinii, crescand constant inca de la nastere, vor incepe sa strapunga gingia cand micutul are intre 4 si 12 luni, cel mai frecvent primul dinte aparand in jur de 7 luni.

Dintii de lapte sunt la fel de importanti ca si dintii permanenti, avand un rol important in masticatie si vorbire. Dezvoltarea armonioasa a acestora asigura formarea corecta a maxilarelor. Cei doi dinti centrali de jos (incisivii centrali) apar primii, urmeaza cei doi dinti centrali de pe maxilarul de sus, apoi cei de pe margini pana in spatele gingiei.

Pana la varsta de 3 ani, copilul ar trebui sa aiba toti cei 20 de dintisori de lapte. Incisivii sunt dinti de taiere si retezare, iar molarii posteriori sunt dinti de zdrobire.
Intre 6 si 8 ani, dintii de lapte incep sa cada fiind impinsi afara de dintii permanenti care le vor lua locul. Inlocuirea dureaza mai mult timp, setul de 32 de dinti fiind complet abia peste cativa ani.

Dezvoltarea dintilor este ereditara: daca parintilor le-au iesit dintii repede este foarte probabil ca si micutului sa i se intample la fel.

Simptomele aparitiei primilor dinti

Primele simptome (mancarime sau durere) se pot manifesta chiar cu o luna sau doua inainte de aparitia primilor dintisori.

Apoi apar:
  1. o oarecare stare de iritabilitate si neliniste in timpul somnului;
  2. lipsa poftei de mancare si schimbari in programul de alimentatie;
  3. tendinta de a baga inconstient mana sau diferite obiecte in gura, nevoia de a musca;
  4. salivatia abundenta cauzata de senzatia de discomfort, de durere;
  5. gingiile pot fi tari, inflamate si iritate;
  6. poate aparea si o stare subfebrila (pana la 38 grade C);
  7. de asemnea, pot aparea tulburari digestive (diaree si varsaturi) ca o consecinta a nervozitatii si schimbarilor din organismul copilului

http://babyorajel.blogspot.com/2009/10/baby-orajel.html

Baby Orajel Baby Orajel este un gel ce calmează durerile provocate de apariţia primilor dinţişori ale bebeluşilor. Nu conţine alcool (conţine doar un calmant benzocaină naturală) şi se aplică pe gingia dureroasă! Se poate folosi şi de către adulţi cu efect garantat!
o căutare pe net despre dentinox, calgel, glicerina boraxata si alte minuni de calmare a gingiilor, cât se poate de toxice pentru organismul copilaşului tău. Încearcaţi mai bine chamomilla (granule homeopate sau siropel) sau osanit dacă vă poate trimite cineva din afară.
Preţ 75 lei
Telefon 0745369612


Uneori aceste simptome digestive pot fi independente, semnificand de fapt anumite stari patologice. De aceea, este bine sa cereti sfatul medicului atunci cand aparitia primilor dinti este insotita si de astfel de manifestari.

Sfaturi pentru ameliorarea disconfortului

Pentru a ameliora discomfortul cauzat de aparitia dintisorilor, dati copilului sa rontaie ceva relativ tare cum ar fi:
  • inele speciale pentru muscat, bine racite la frigider;
  • coaja de paine sau morcov, dar sub supraveghere pentru a evita inecarea;
  • mancarea rece ii poate oferi, de asemenea, putina alinare, insa nu este recomandata expunerea copilului la frig;
  • frecati usor gingiile copilului cu un gel special pentru eruptia dentara BABY ORAJEL;
  • daca durerile par intense se poate administra o doza de analezice si antiinflamatoare (Paracetamol, respectiv Ibuprofen) in doza recomandata pentru varsta lui.
http://babyorajel.blogspot.com/2009/10/baby-orajel.html

Baby Orajel Baby Orajel este un gel ce calmează durerile provocate de apariţia primilor dinţişori ale bebeluşilor.
Preţ 75 lei
Telefon 0745369612

Etichete: aparitia dintisorilor, Baby Orajel, BabyOrajel, bebelusi, dintisori de lapte, dureri bebe, dureri de dinti, primii dinti, stomatolog pentru copii, erupţie dentară, primii dinţişori


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu