miercuri, 11 noiembrie 2009

Iti sangereaza gingiile?

Ai observat ca sangerezi cate putin de fiecare data cand te speli pe dinti sau cand musti dintr-un fruct? Nu este un semn de ranire a gingiilor, asa cum suntem tentati sa credem. Este primul semn al parodontitei – boala gingiilor care ne distruge dintii.

Este primul semn care trebuie sa ne determine sa mergem la medicul dentist ca sa-i cerem ajutorul. Chiar daca nu ne doare, chiar daca dintii nostri par sanatosi, inflamatia gingivala poate evolua rapid catre pierderea dintilor. Bacteriile nu sunt niciodata indepartate suficient daca nu exista o igiena riguroasa, iar ele se aduna zilnic in cavitate si ataca gingiile.

Dentistii spun ca oamenii trebuie sa inceapa sa constientizeze pericolul micilor sangerari zilnice si importanta controlului de specialitate, pentru ca acestea le pot salva dintii.

„Din experienta mea de medic dentist as putea spune ca 7 din 10 romani au probleme de sanatate a gingiilor, chiar daca pretind ca se spala zilnic pe dinti. Cand gingia sangereaza, fie provocat, fie spontan inseamna ca exista o suferinta parodontala. Inca de la formele incipiente ale bolii parodontale – asa numitele gingivite – sangerarea este un simptom precoce. Foarte multi pacienti care observa sangerarea in timpul periajului neglijeaza aceasta problema, iar primul impuls este sa renunte sa se mai spele foarte des, lucru care agraveaza boala si inchide cercul vicios. In mod normal, la o astfel de sangerare trebuie sa se prezinte imediat la medic”, declara Dr. Cinel Malita, Sef de Lucrari la Facultatea de Stomatologie Bucuresti.

Afectiunile gingivale reprezinta problema cea mai des intalnita in igiena dentara si este totodata cauza principala a pierderii dintilor incepand cu varsta de 35 de ani. Studii realizate de compania GlaxoSmithKline Consumer Healthcare arata ca 41% din populatia tarilor din Europa Centrala si de Est sufera de gingivita si parodontoza. Studiul realizat de GlaxoSmithKline Consumer Healthcare in Romania arata ca 39% dintre cei afectati nu considera sangerarile gingivale o problema alarmanta.

„Nici oamenii nu au educatia necesara pentru a veni la controale preventive, nici medicii stomatologi nu sunt implicati suficienti in profilaxia acestei afectiuni. Parodontologul trebuie neaparat sa inregistreze si sa urmareasca pacientul cu inflamatii gingivale pentru ca boala parodontala, daca nu e tratata in fazele incipiente, ea evolueaza lent, insidios, fara semne clinice foarte evidente si mai devreme sau mai tarziu, gingiile se retrag tot mai mult, dintii vor incepe sa se miste si isi schimba pozitia initiala.

Abia in aceasta faza pacientul vine la medic, dar este un stadiu depasit, in care medicul nu mai poate face decat extractia dentara si fixarea protezei”, adauga Dr. Cinel Malita.

Din ce cauza ne sangereaza gingiile?

„Cauza este persistenta microorgansimelor in cavitatea bucala in numar foarte mare, din cauza igienei deficitare. Ele se depun formand asa-zisa placa bacteriana si incep sa atace gingia”, explica Dr. Cinel Malita.

Pentru inflamatiile gingivale incipiente, exista un tratament care poate stopa evolutia bolii. De aceea este important ca oamenii sa se prezinte la dentist.

„Tratamentul este in general profilactic si el trebuie inceput din timp. Este un tratament antiinflamator, antiseptic, antibacterian, realizat cu produse specifice, create special pentru inflamatii gingivale, care pot distruge o mare parte a bacteriilor, chiar daca nu le pot elimina complet. Aici intervine si educatia oamenilor, constiinciozitatea cu care urmeaza sfaturile medicului, rigurozitatea cu care isi fac periajul dentar, utilizarea regulata a produselor de igiena dentara precum pasta de dinti speciala, apa de gura, ata dentara”, mai spune Dr. Cinel Malita.

Cercetarile din domeniul farmaceutic au dus la realizarea celor mai bune combinatii de ingrediente active in pastele de dinti speciale care actioneaza ca un scut in fata bacteriilor.

Parodontax este singura pasta de dinti care contine cele mai multe ingrediente active eficiente in preventia si tratamentul gingivitei si parodontitei.

Diferenta dintre Parodontax si pastele de dinti obisnuite consta in proportia neobisnuit de mare de ingrediente active. Spre deosebire de pastele de dinti standard, precum si de pastele de dinti speciale pentru gingii, Parodontax Fluorid si Parodontax Classic contin 70% ingrediente active pentru ingrijirea gingiilor inflamate: bicarbonat de sodiu si extracte din plante. Bicarbonatul de sodiu are capacitatea de a restabili PH-ul de la nivelul cavitatii bucale, contribuind astfel la prevenirea leziunilor determinate de acizi. Extractul de salvie are efect astringent, antibacterian, musetelul si echinacea previn inflamatiile, menta improspateaza respiratia, smirna si rathania fortifica gingiile si intaresc tesuturile, iar sarea minerala neutralizeaza acizii periculosi din placa dentara.

in aceeasi gama pentru ingrijirea gingiilor, GlaxoSmithKline Consumer Healthcare a lansat recent apa de gura concentrata Parodontax. Apa de gura Parodontax contine in plus fata de pasta de dinti doua ingrediente care dezinfecteaza si stimuleaza circulatia la nivelul gingiilor. Folosita regulat, apa de gura Parodontax formeaza pe suprafata danturii si a mucoasei un strat antibacterian care se depune si persista multa vreme dupa periaj. in plus, apa de gura ajunge in spatii ce nu pot fi curatate cu periuta de dinti actionand atat chimic prin compusii ei, cat si fizic prin clatire. Fiecare extract din plante aflat in continutul produsului are de asemenea un rol important: echinacea vindeca si intareste imunitatea, musetelul reduce inflamatiile, salvia amelioreaza durerea, smirna intareste tesuturile, chimenul stimuleaza circulatia sangelui, cuisoarele au efect dezinfectant, iar menta improspateaza respiratia.

Gama Parodontax include si periuta de dinti Ultra Soft. Aceasta periuta are perii rotunjiti pentru a ingriji cu blandete gingiile iritate. Manerul ei este special conceput pentru un control perfect in timpul periajului.

Compania GlaxoSmithKline Consumer Healthcare a lansat in aceasta toamna o campanie intensa de informare si educare a populatiei cu privire la pericolul sangerarilor gingivale si la importanta controalelor stomatologice preventive.






http://babyorajel.blogspot.com/2009/10/baby-orajel.html
Baby Orajel Baby Orajel este un gel ce calmează durerile provocate de apariţia primilor dinţişori ale bebeluşilor. Nu conţine alcool (conţine doar un calmant benzocaină naturală) şi se aplică pe gingia dureroasă! Se poate folosi şi de către adulţi cu efect garantat!
o căutare pe net despre dentinox, calgel, glicerina boraxata si alte minuni de calmare a gingiilor, cât se poate de toxice pentru organismul copilaşului tău. Încearcaţi mai bine chamomilla (granule homeopate sau siropel) sau osanit dacă vă poate trimite cineva din afară.
Preţ 75 lei
Telefon 0745369612




Etichete: dureri de dinti, aparitia dintisorilor, gingii inflamate, dureri gingivale, primii dinti, dintisori de lapte, dureri bebe, dureri de dinti, Baby Orajel, calmare durere, durere de dinti, bebelusi, aparitia dintisorilor, creme de dinti, medicament de dinti, calmare durere, dureri de dinti, aparitia dintisorilor, primii dinti, dintisori de lapte, dureri bebe, dureri de dinti, Baby Orajel, calmare durere, durere de dinti, stomatolog pentru copii, proteze dentare, bebelusi, aparitia dintisorilor, creme de dinti, medicament de dinti, calmare durere, dureri de dinti, aparitia dintisorilor, primii dinti, dintisori de lapte, dureri bebe, dureri de dinti, Baby Orajel, calmare durere, durere de dinti, stomatolog pentru copii, proteze dentare, bebelus, stomatolog pentru copii, proteze dentare,

2 comentarii:

  1. Atata reclama ca te doare capul!
    Paradontoza ti-o vindeca doar paradontologul!!!

    unul bun este Dr Muzas cautati pe vvv.drmuzas.com

    RăspundețiȘtergere
  2. cred ca cel din postul de sus e chiar Muzas.
    Pardontita nu se vindeca ,poate cel mult sa stagneze.

    RăspundețiȘtergere