vineri, 13 noiembrie 2009

Copilului meu ii cresc dintii - cum il ajut?

Stim, este un eveniment asteptat, demn de a fi sarbatorit si, in acelasi timp, o perioada dificila in viata ta de parinte... Probabil ca de acum incolo te vor astepta mai multe nopti chinuite, in care micutul tau va avea o temperatura usor mai ridicata, va plange si va fi tot timpul iritat din cauza dintisorilor care, in sfarsit, ii apar. Te ingrijoreaza faptul ca nu se simte bine si, ca atare, vrei sa stii care este cea mai buna modalitate de a-l ajuta...

Asa cum probabil stii deja, saliva din ce in ce mai abundenta si o dorinta aparent nesfarsita de a roade si de a rontai diferite lucruri marcheaza, de regula, perioada in care copilului tau incep sa ii apara dintii. Aceste simptome vor deveni din ce in ce mai evidente la varsta de 5-7 luni a copilului - aceasta este perioada in care erupe ("sparge" gingia) primul dinte al micutului, desi dentitia ii poate aparea si cand micutul are trei sau chiar 15 luni. Primii dinti ai celui mic apar si se dezvolta complet incepand de la varsta de trei luni (posibil) si pana la trei ani.

Sincronizarea aparitiei dintilor este, de obicei, ereditara - astfel, daca primele semne ale aparitiei danturii s-au manifestat la tine sau la sotul tau in jurul varstei de un an, este foarte posibil ca si prichindelului sa i se intample la fel.

Poate fi neplacut si dureros pentru micutul tau momentul in care gingiile din jurul dintisorilor care sa straduiesc sa iasa "la lumina" se umfla, iar nervii sunt si ei implicati in acest "proces". Ca atare, cel mic poate plange mai des decat o face de obicei, secreta mai multa saliva, devine mult mai iritabil, are toane, poate deveni mofturos, in special la ora mesei, si poate suferi chiar o oarecare crestere a temperaturii.

Desi exista foarte multe modalitati care pot usura suferinta prichindelului, este dificil sa o alegem pe "cea mai buna". Astfel, iti oferim mai multe alternative, dintre care o poti alege pe cea care ti se pare cea mai usor de folosit.

Ofera-i micutului ceva tare de rontait, dar asigura-te ca dimensiunea obiectului respectiv este destul de mare, astfel incat sa nu il inghita, riscand sa se inece cu el. O varianta optima o reprezinta si folosirea obiectelor de rontait (in special cele din plastic sau cauciuc) tinute la rece (dar nu inghetate), deoarece amortesc gingiile, alinand in acest fel durerea. Totusi ai mare grija sa nu racesti foarte tare aceste obiecte folosite pentru alinarea durerilor cauzate de cresterea dintilor, deoarece pot traumatiza si mai mult gingiile deja umflate, agresand tesutul.

Poti apela la un inel din cauciuc / plastic tare (umplut cu apa sau lichid), special conceput pentru aceasta etapa din viata celui mic, pe care este preferabil sa il scoti de la frigider inainte ca acesta sa devina prea rece. Obiectele tari, din cauciuc, pe care le rontaie, ii vor linisti si, in acelasi timp, ii vor ajuta si dintisorii sa "sparga" mai usor gingia.

Biberonul umplut cu lapte, ceai sau suc nu trebuie folosit pe post de ajutor in sensul calmarii gingiilor micutului, deoarece orice lichid (in afara de apa) supt timp indelungat poate cauza deteriorarea danturii.

Pe cel mic il poate ajuta foarte mult faptul ca ii masezi gingiile inflamate cu ajutorul buricelor degetelor (igiena mainilor este obligatorie!) sau cu o bucata de panza din bumbac foarte moale, uda si usor racita.

Exista si unele medicamente sau geluri care pot fi masate pe gingii, pentru a atenua durerea si inflamatia, insa acestea nu isi dovedesc eficacitatea pe o perioada indelungata de timp, deoarece tind sa se "spele" in cateva minute (din cauza salivei abundente din cavitatea bucala a bebelusului).

Utilizarea frecventa a gelurilor pentru gingii nu este recomandata, deoarece pot fi folosite in exces, in mod accidental, ceea ce poate duce la o supradoza din cauza medicamentului.

Atunci cand copilul doarme, asaza-i sub cap o carpa moale, care sa absoarba saliva in exces. Atunci cand cel mic se trezeste, sterge-i fata de urmele de saliva si asigura-te ca este in permanenta curat, pentru a preveni aparitia iritatiilor.

O doza ocazionala de acetaminofen sau ibuprofen poate fi administrata oral, pentru a atenua o febra usor crescuta sau pentru a ameliora durerea. Intotdeauna consulta-te cu medicul pediatru in ceea ce priveste administrarea de medicamente si niciodata nu ii administra copilului aspirina.

Daca micutul pare extrem de nefericit sau daca are temperatura de (peste) 38 de grade Celsius, mai mult ca sigur ca acest lucru nu se datoreaza cresterii dintilor.

In plus, aparitia dentitiei nu cauzeaza diaree sau tulburari ale somnului. Daca oricare dintre aceste simptome apar in perioada in care celui mic ii cresc dintisorii sau daca episoadele sunt mai severe decat ar trebui sa fie in mod normal, este recomandabil sa apelezi la sfatul si ajutorul medicului, deoarece este posibil ca neplacerile sa fie cauzate de altceva.

http://babyorajel.blogspot.com/2009/10/baby-orajel.html
Baby Orajel Baby Orajel este un gel ce calmează durerile provocate de apariţia primilor dinţişori ale bebeluşilor. Nu conţine alcool (conţine doar un calmant benzocaină naturală) şi se aplică pe gingia dureroasă! Se poate folosi şi de către adulţi cu efect garantat!
o căutare pe net despre dentinox, calgel, glicerina boraxata si alte minuni de calmare a gingiilor, cât se poate de toxice pentru organismul copilaşului tău. Încearcaţi mai bine chamomilla (granule homeopate sau siropel) sau osanit dacă vă poate trimite cineva din afară.
Preţ 75 lei
Telefon 0745369612




Etichete: dureri de dinti, aparitia dintisorilor, gingii inflamate, dureri gingivale, primii dinti, dintisori de lapte, dureri bebe, dureri de dinti, Baby Orajel, calmare durere, durere de dinti, bebelusi, aparitia dintisorilor, creme de dinti, medicament de dinti, calmare durere, dureri de dinti, aparitia dintisorilor, primii dinti, dintisori de lapte, dureri bebe, dureri de dinti, Baby Orajel, calmare durere, durere de dinti, stomatolog pentru copii, proteze dentare, bebelusi, aparitia dintisorilor, creme de dinti, medicament de dinti, calmare durere, dureri de dinti, aparitia dintisorilor, primii dinti, dintisori de lapte, dureri bebe, dureri de dinti, Baby Orajel, calmare durere, durere de dinti, stomatolog pentru copii, proteze dentare, bebelus, stomatolog pentru copii, proteze dentare,

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu