miercuri, 18 noiembrie 2009

Cum sa ingrijesti dintii bebelusului tau

Incepe sa cureti dintii bebelusului de doua ori pe zi odata cu eruptia primului dintisor. Pana cand copilul ajunge la varsta de un an, poti folosi un prosopel curat si umed pentru a curata dintisorii si gingiile bebelusului. In jurul varstei de 1 an – 18 luni, ar trebui sa incepi sa folosesti o periuta de dinti moale, special creata pentru dintii copiilor foarte mici.

Pasta de dinti este la fel de importanta: cantitatea nu trebuie sa fie mai mare decat un bob de mazare, iar printre ingredientele ei sa nu se regaseasca florura (fiind astfel mai sigura in cazul in care bebelusul o inghite).

De indata ce copilul tau manifesta dorinta de a-si curata singur dintii, da-i sansa de a incerca. Arata-i cum trebuie sa procedeze: sa perie dintii de sus in jos si invers, ci nu dintr-o parte in alta.

Totusi, nu uita ca va trebui, cel putin la inceput, sa definitivezi tu spalatul pe dinti al copilului pentru a fi sigura ca dintisorii sunt curatati bine. Cel mic nu are inca suficienta dexteritate pentru a curata fiecare dinte cu atentie. Acest lucru se va intampla probabil in jurul varstei de 7 ani.

Dintii ar trebui periati de doua ori pe zi.

Cand ar trebui sa merg cu bebelusul la dentist?

Este mai bine pentru cel mic sa "faca cunostinta" cu stomatologul si cabinetul sau inca dinainte sa aiba vreo problema cu dintisorii. O idee buna ar fi aceea de a lua copilul cu tine atunci cand mergi chiar tu la o consultatie stomatologica.

Specialistii recomanda ca cei mici sa fie consultati de catre medicul stomatolog la maxim 6 luni de la eruptia primului dintisor, dar nu mai tarziu de varsta de un an a copilului. In afara de depistarea eventualelor probleme ale danturii, medicul stomatolog te va invata care este cea mai buna modalitate de curatare a dintisorilor si ingrijire a gingiilor la bebelusi.

Vizitele la medicul stomatolog trebuie facute de doua ori pe an.

Obiceiurile alimentare pot influenta aparitia cariilor?

O alimentatie echilibrata in timpul sarcinii si al alaptarii va asigura copilului o dantura sanatoasa si puternica.

Evitarea dulciurilor, a alimentelor lipicioase si a gustarilor dintre mese constituie obiceiuri sanatoase pentru dintii fiecaruia dintre noi si mai ales ai copiilor. Gustarile considerate a fi "prietenele dintilor" sunt fructele si legumele proaspete, branza si biscuitii sarati.


Atunci cand incepi diversificarea, este bine ca sucul de fructe sa i-l oferi copilului diluat in apa, acesta avand un continut ridicat de zahar. Bauturile care contin zahar sunt si mai periculoase pentru dintii bebelusului, daca ii sunt oferite:

• Intre mese;
• La culcare sau peste noapte;
• Ca si calmante sau pentru perioade lungi.



http://babyorajel.blogspot.com/2009/10/baby-orajel.html
Baby Orajel Baby Orajel este un gel ce calmează durerile provocate de apariţia primilor dinţişori ale bebeluşilor. Nu conţine alcool (conţine doar un calmant benzocaină naturală) şi se aplică pe gingia dureroasă! Se poate folosi şi de către adulţi cu efect garantat!
o căutare pe net despre dentinox, calgel, glicerina boraxata si alte minuni de calmare a gingiilor, cât se poate de toxice pentru organismul copilaşului tău. Încearcaţi mai bine chamomilla (granule homeopate sau siropel) sau osanit dacă vă poate trimite cineva din afară.
Preţ 75 lei
Telefon 0745369612




Etichete: dureri de dinti, aparitia dintisorilor, gingii inflamate, dureri gingivale, primii dinti, dintisori de lapte, dureri bebe, dureri de dinti, Baby Orajel, calmare durere, durere de dinti, bebelusi, aparitia dintisorilor, creme de dinti, medicament de dinti, calmare durere, dureri de dinti, aparitia dintisorilor, primii dinti, dintisori de lapte, dureri bebe, dureri de dinti, Baby Orajel, calmare durere, durere de dinti, stomatolog pentru copii, proteze dentare, bebelusi, aparitia dintisorilor, creme de dinti, medicament de dinti, calmare durere, dureri de dinti, aparitia dintisorilor, primii dinti, dintisori de lapte, dureri bebe, dureri de dinti, Baby Orajel, calmare durere, durere de dinti, stomatolog pentru copii, proteze dentare, bebelus, stomatolog pentru copii, proteze dentare,

1 x Baby Orajel Twin Pack = 75 lei

2 x Baby Orajel Twin Pack = 135 lei reducere 10%

3 x Baby Orajel Twin Pack = 190 lei reducere 15 %

4 x Baby Orajel Twin Pack = 240 lei reducere 20%

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu