marți, 27 octombrie 2009

Durerile dentare: primul ajutor

Degradarea danturii este factorul numarul 1 care declanseaza durerile dentare la copii si adulti. Bacteriile existente in cavitatea bucala se dezvolta "pe spinarea" zaharurilor si a carbohidratilor din alimentele consumate.


Prin urmare, aceste bacterii formeaza o placa lipicioasa, colorata pe suprafata dintilor. Rolul periajului si a atei dentare este tocmai acela de a te ajuta sa scapi de aceasta placa bacteriana. Daca placa bacteriana ajunge sa se intareasca se formeaza tartrul dentar care nu mai poate fi indepartat cu ajutorul periutei de dinti.

Primul semn care anunta o problema cu dintii tai este tocmai senzatia de durere in contact cu ceva foarte rece, fierbinte sau dulce.


Ghid de ingrijire acasa
,
Pana sa ajungi la dentist, aplica aceste sfaturi de auto-ingrijire:

  • clateste-ti gura cu apa calduta;
  • foloseste ata dentara pentru indepartarea resturilor alimentare dintre dinti;
  • ia un medicament eliberat fara prescriptie medicala si indicat in durerile de dinti;
  • aplica un antiseptic care contine benzocaina direct pe dintele afectat pentru a diminua temporar intensitatea durerii;
  • mai poti aplica local ulei de usturoi (din capsule);
  • nu pune aspirina sau alt calmant direct pe gingie, deoarece poate cauza o arsura usoara a tesutului gingival.

Inflamatia, durerea intensa cand musti, secretia salivara urat mirositoare si iritarea gingiilor sunt semne care indica o infectie. De aceea trebuie sa te duci la un dentist cat mai repede posibil.


Cand sa suni dentistul?

  • daca durerea persista mai mult de 1-2 zile;
  • daca durerea de dinti este insotita de stari febrile;
  • daca intampini dificultate in respiratie sau la inghitire.


http://babyorajel.blogspot.com/2009/10/baby-orajel.html
Baby Orajel Baby Orajel este un gel ce calmează durerile provocate de apariţia primilor dinţişori ale bebeluşilor. Nu conţine alcool (conţine doar un calmant benzocaină naturală) şi se aplică pe gingia dureroasă! Se poate folosi şi de către adulţi cu efect garantat!
o căutare pe net despre dentinox, calgel, glicerina boraxata si alte minuni de calmare a gingiilor, cât se poate de toxice pentru organismul copilaşului tău. Încearcaţi mai bine chamomilla (granule homeopate sau siropel) sau osanit dacă vă poate trimite cineva din afară.
Preţ 75 lei
Telefon 0745369612



Etichete: dureri de dinti, aparitia dintisorilor, primii dinti, dintisori de lapte, dureri bebe, dureri de dinti, Baby Orajel, calmare durere, durere de dinti, bebelusi, aparitia dintisorilor, creme de dinti, medicament de dinti, calmare durere, dureri de dinti, aparitia dintisorilor, primii dinti, dintisori de lapte, dureri bebe, dureri de dinti, Baby Orajel, calmare durere, durere de dinti, stomatolog pentru copii, proteze dentare, bebelusi, aparitia dintisorilor, creme de dinti, medicament de dinti, calmare durere, dureri de dinti, aparitia dintisorilor, primii dinti, dintisori de lapte, dureri bebe, dureri de dinti, Baby Orajel, calmare durere, durere de dinti, stomatolog pentru copii, proteze dentare, bebelus, stomatolog pentru copii, proteze dentare,

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu